Uluslararası öğrenciler için Dil öğrenimi ipuçları

Pearson Languages
Sırt çantasıyla gülümseyen bir kadın, arka planda birçok insanla birlikte Arnavut kaldırımlı bir meydanda duruyordu

Okuma süresi: 4 dakika

Yurtdışında mı okuyorsunuz (ya da yakında olacak), yeni bir dil öğreniyor musunuz ve dil becerilerinizi gerçek dünyada uygulama yolları konusunda biraz ilhama mı ihtiyacınız var? Merak etme. Özellikle bilmediğiniz bir yerde nasıl başlayacağınızı bilmek göz korkutucu olabilir, ancak biraz çaba sarf ederek ve bu faydalı ipuçlarını izleyerek dil becerilerinizi geliştirebilecek ve yurtdışında eğitim deneyiminizden en iyi şekilde yararlanabileceksiniz.

Uluslararası öğrenciler için Dil öğrenimi ipuçları
Gizlilik ve çerezler

İçeriği izleyerek, Pearson'ın bir yıl boyunca pazarlama ve analiz amacıyla izleyici verilerinizi paylaşabileceğini ve bunu çerezlerinizi silerek geri alabileceğinizi onaylamış olursunuz. 

1. Üniversite gruplarına veya topluluklarına katılın

İlgi alanlarınıza uygun kulüp ve toplulukların aktif bir üyesi olmak.

Aktif olarak katılın: Katıldığınız gruplar tarafından düzenlenen düzenli toplantılara ve etkinliklere katılın. Bu etkinliklere aktif olarak katılarak, benzer ilgi alanlarını paylaşan akranlarla etkileşim kurma ve çeşitli sohbetlere katılma fırsatına sahip olacaksınız. Aslında, bir grup komitesine katılarak liderlik rolü üstlenmeyi bile düşünebilirsiniz. Bu, daha fazla dil deneyimi kazanmanızı ve grubun başarısına katkıda bulunmanızı sağlayacaktır.

Projeler üzerinde işbirliği yapın: Grup içinde işbirlikçi projeler başlatın veya bunlara katılın. Projeleri hedef dilde tartışmak ve planlamak sadece dil becerilerinizi geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda ekip çalışmasını ve yaratıcılığı da geliştirir.

2. Ayak işleri sırasında konuşmaları başlatın

Günlük rutininiz sırasında konuşmaları başlatarak sıradan işleri dil öğrenme fırsatlarına yükseltin. İster kasiyerle ister otobüsteki biriyle konuşmak olsun. Uzun olmaları gerekmez, kısa karşılaşmalar bile pratik yapmanıza yardımcı olabilir. 

Kelime dağarcığını genişletin: Ayak işleri sırasında konuşmalara katılırken, günlük görevlerle ilgili belirli kelimelere dikkat edin. Yol tarifi istemek veya ürünler hakkında soru sormak gibi bu durumlarda yaygın olarak kullanılan ifadeleri kullanarak kendinizi ifade etme alıştırması yapın.

Yerel argo ve ifadeler: Gayri resmi ortamlar genellikle sizi yerel argo ve ifadelere maruz bırakır. Bunları not edin ve daha doğal ve yerel kültüre bağlı görünmek için konuşmalarınıza dahil edin. Aynı zamanda yerel topluluğun bir kısmına aşina olmak için harika bir yoldur.

3. Üniversite ve kültürel etkinliklere katılın

Etkinliklere ve festivallere aktif olarak katılarak yerel kültürü deneyimleyin; Bu, tek organize etkinlikler veya yerel etkinlikler aracılığıyla olabilir.

Yerlilerle etkileşim kurun: Kendinizi gözlemle sınırlamayın; Kültürel etkinlikler sırasında yerel halkla aktif olarak etkileşim kurun. Merakınızı ifade edin, deneyimlerinizi paylaşın ve farklı kültürel unsurların önemi hakkında bilgi alın. Bu etkileşim hem dili hem de kültürel anlayışı geliştirir.

Belgeleyin ve yansıtın: Etkinliklere katıldıktan sonra deneyimleri ve düşünceleri kaydetmek için bir kültürel günlük veya karalama defteri başlatın; Dil öğrenimini güçlendirir ve kültürel keşiflerin kişisel bir kaydını sağlar.  Ayrıca gelecekte geriye dönüp baktığınızda eğlenceli olayları hatırlamanın güzel bir yolu.

4. Gönüllülük ve iş fırsatları

Üniversitenizin öğrenci birliği veya yerel topluluk içindeki gönüllülük/çalışma fırsatlarını keşfedin.

Etkinlik planlama ve koordinasyon: Mümkünse, etkinliklerin planlanmasına ve koordine edilmesine katılın. Bu katılım, sizi e-posta taslağı hazırlamaktan lojistiği koordine etmeye ve dil yeterliliğinizi genişletmeye kadar çeşitli görevlere ve iletişim senaryolarına maruz bırakır. Ek olarak, özellikle iş arayan yeni mezun biriyseniz, özgeçmişinize değerli bir katkı olabilir.

Ağ oluşturma fırsatları: Gönüllülük fırsatları, geleneksel rollerin ötesine geçebilir ve size ağ oluşturma fırsatları sunabilir. Bazı üniversiteler, aday öğrencilere ve ailelerine açık günlerde rehberlik etmek veya kampüs turlarına yardımcı olmak gibi işler için geçici ücretli pozisyonların reklamını yapabilir. Uluslararası bir öğrenci olarak benzersiz bir bakış açısı sunabilirsiniz.

Yalnızca dil becerilerinizi kullanmak için değil, aynı zamanda ek gelir elde etmek için (vizeniz izin veriyorsa) bu ücretli pozisyonlara başvurmayı düşünün. Aday öğrenciler ve aileleriyle etkileşim kurmak, dil becerilerinizi profesyonel bir bağlamda uygulamak için eşsiz bir şans sunar.

5. Çalışma gruplarına katılın

Sınıf arkadaşlarınızla çalışma gruplarına katılarak akademik arayışlarınızı ve dil becerilerinizi tamamlayın. Bu, yeni arkadaşlar edinmeye bile yol açabilir.

Tartışın ve tartışın: Çalışma grubunuzda açık tartışmaları ve tartışmaları teşvik edin. Fikirlerinizi hedef dilde ifade etmek ve savunmak, sizi eleştirel düşünmeye ve düşüncelerinizi daha etkili bir şekilde ifade etmeye zorlar.

Akran geri bildirimi: Grup içinde geri bildirim isteyin ve sağlayın. Akranlardan gelen yapıcı eleştiriler ve dil düzeltmeleri, destekleyici bir öğrenme ortamına katkıda bulunur ve iyileştirme alanlarının belirlenmesine yardımcı olur.

6. Sosyal medyadaki üniversite gruplarına katılın

Arkadaş edinmeye adanmış sosyal medya grupları aracılığıyla üniversitenizdeki diğer öğrencilerle bağlantı kurun. Henüz üniversiteye başlamadıysanız, yakında başlayacak başkalarını arayan insanlar için hala gruplar mevcuttur.

Buluşmalar: Diğer öğrencilerle yüz yüze buluşmalar düzenlemek veya bunlara katılmak için sosyal medyayı kullanın. Bu gayri resmi toplantılar, dil pratiği için rahat bir ortam sağlar ve birbirinizin benzersiz dil geçmişlerinden öğrenmenize olanak tanır. Ayrıca yerel bölgedeki yeni yerleri ziyaret etmek için harika bir bahane.

Çevrimiçi tartışmalar: Bu gruplar içinde çevrimiçi tartışmalara katılın. Hem yazılı hem de konuşma dili becerilerini geliştirmek için ilginç makaleler paylaşın, sorular sorun ve sohbetlere katılın. Bu gruplar genellikle yerel bilgi edinmek veya üniversitedeki yaşam hakkında daha az bilinen ipuçları edinmek için de yararlıdır.

Uluslararası bir öğrenci olarak, arkadaşlarınızdan ve tanıdık olandan uzakta olmanız muhtemeldir, ancak kendinizi oraya çıkmak için zorlayabilirseniz, dil becerilerinizi geliştirmek zor olmamalıdır.  Belki de bu ipuçlarından sadece birkaçını takip ederek başlayın ve dil becerilerinizi kısa sürede geliştireceğinizden ve hatta yol boyunca yeni arkadaşlar ve anılar edineceğinizden emin olabilirsiniz.

Dil öğrenme uygulamamız Mondly by Pearsonile dil becerilerinizi geliştirin.

UK'da yurtdışında eğitim almak mı istiyorsunuz? Yazılarımıza göz atmayı unutmayın Uluslararası öğrenciler: Hangi UK üniversitesi sizin için en iyisidir?

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.