Hatalardan ders çıkarmak: İngilizce mükemmelleştirmek için sınav hatalarını kullanmak

Charlotte Guest
Öğrenciler bir sınıfta masalarda oturup çalıştılar

İngilizce sınavlara girmek göz korkutucu ve zorlayıcı olabilir. Herkesin kendi güçlü ve zayıf yönleri vardır ve bir sınavda aynı tür hataları yapmak yaygındır.

Yine de bundan yararlanmak ve yaptığınız hatalardan İngilizce geliştirmek mümkündür. Today dil öğrenme blogumuzda, sınav hatalarını İngilizcemükemmelleştirmek ve geliştirmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışıyoruz.

1. Bir desen bulun

İlk olarak, zayıf ve güçlü noktalarınızın neler olduğunu belirlemek istersiniz. Bunları her seferinde bir yere yazın ve bir kayıt oluşturun. Yaptığınız hataları not almak ve bir model olup olmadığını görmeye çalışmak çok önemlidir.
Belki de hatalar olur:

  • Belirli bir soru türü veya stili
  • Aynı konu alanıyla ilgili sorular
  • Sınavın belirli bir şekilde yapılış şekli (sözlü veya yazılı gibi)

Bunlar yalnızca birkaç örnektir, ancak kalıpları veya benzerlikleri tanımak, iyileştirilmesi veya daha fazla dikkat edilmesi gereken alanlara odaklanmanıza yardımcı olabilir.

2. Hatalarınızı rasyonelleştirin ve anlayın

Bir sınavda hata yapmak bir kişinin güvenini gerçekten etkileyebilir, ancak yapabiliyorsanız, geriye bakın ve bu hatanın neden yapıldığını rasyonelleştirin. Gelecekte kendinize olan güveninize yardımcı olabilir. Bazen sadece bir yanlış yorumlama nedeniyle hatalar yapılır, belki bir soru doğru okunmamıştır ve sonuçta cevabı bildiğinizi fark edersiniz.

Unutmayın, bir sınavda olma durumu stresli olabilir ve normalde sınav odasının dışında düşündüğünüz gibi düşünmeyebilir veya yanıt veremeyebilirsiniz, bu yüzden kendinize çok yüklenmeyin.
Gerçek dünyada her gün hatalar olur ve onlara dönüp bakabilmek ve eleştirel bir şekilde inceleyebilmek değerli bir beceridir.

3. Akranlarınızı karşılaştırın ve ekip kurun

Daha önce de belirttiğimiz gibi, herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Hatalarınızı başkalarıyla karşılaştırmak harika bir fikir olabilir; aynılarını yapıyor olabilirler.

Takım kurabilir ve onlarla birlikte mücadele etmeye çalışabilirsiniz ya da gücü zayıf alanlarınızda olan birini tanıyor olabilirsiniz (ve tam tersi). Takım olmak ve birbirinize yardım etmek faydalıdır. Denemeniz için bazı kullanışlı ipuçları ve teknikler olabilir.

4. Çalışma teknikleriyle denemeler yapın

Zaman zaman teknikleri değiştirmek iyidir ve hatalarınız size bunu yapma konusunda rehberlik ediyor olabilir. Konuşma İngilizcehata yapma eğilimindeyseniz, konuşmanızı güçlendirmek için hatırlama kullanmak veya müzik eklemek gibi bu konuda işe yarayan çalışma tekniklerini düşünün.

Belki de hafıza bir sorundur, bu nedenle bilgi kartları gibi araçları kullanmak size yardımcı olabilir. Bazı teknikler bazı alanlara diğerlerinden daha fazla odaklanır ve iyileştirmeye yardımcı olur, bu nedenle herkes için tek bir çözüm yoktur. Denediğinizden ve sizin için neyin işe yaradığını gördüğünüzden emin olun.

5. Tekrarlama

Belki bariz bir soru, ancak sınavda yanlış yaptığınız soruları/görevleri tekrarlamak ve uygulamak iyi bir yaklaşımdır. Bunu tekrar tekrar yaparak, biraz ısrarla, uzun süreli hafızanızda tutulur.

Sınavlar sorularını değiştirme eğiliminde olduğundan ve soruyu biraz değiştirirlerse/değiştirirlerse sınavda atılmak istemediğinizden, zorlandığınız soruların varyasyonlarını incelemek isteyebilirsiniz.

Bir dahaki sefere sınav sonuçlarınızı gözden geçirdiğinizde, bu adımları hatırlayın, kalıpları arayın, düşünce sürecinizi inceleyin ve başkalarından yardım istemekten korkmayın. Yeterli pratikle, bu hatalar geçmişte kalmış olmalıdır.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.