Student Direct Stream: Canada'da okumak için hızlı, kolay bir yol

Assia Hamdane
Dışarıda birbirlerine gülümseyen bir erkek ve kadın, arka planda bir tramvay

Yurtdışında eğitim almayı mı düşünüyorsunuz? Canada'da eğitim almanın en iyi yolunu bulmaya mı çalışıyorsunuz? O kadar çok seçenek/yol var ki, bunaltıcı ve karmaşık gelebilir.

Neyse ki, Öğrenci Doğrudan Akışı (SDS) adı verilen basit ve verimli bir yol var. Canada 'da eğitim almanın denizaşırı öğrenciler arasında popüler bir seçenek olduğu iyi bilinmektedir.

Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Canada 'nin (IRCC) 2022 yılı son rakamları, Canada 'in uluslararası öğrenci sayısı açısından tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Ekim 2022'nin sonuna kadar 750,300'den fazla çalışma izni başvurusunu işleme koydular.

 

Student Direct Stream: Canada'da okumak için hızlı, kolay bir yol
Gizlilik ve çerezler

İçeriği izleyerek, Pearson'ın bir yıl boyunca pazarlama ve analiz amacıyla izleyici verilerinizi paylaşabileceğini ve bunu çerezlerinizi silerek geri alabileceğinizi onaylamış olursunuz. 

SDS nedir?

SDS, uygun ülkelerden gelen öğrencilerin çalışma izinlerini hızlı bir şekilde almalarına yardımcı olmak için Kanada Hükümeti tarafından tanıtıldı.

Tanıtımından bu yana, okumak için Canada 'da yaşama hayallerinin peşinden gitmek isteyen öğrenciler için popüler bir yol olmuştur. Bunun nedeni, daha az belge gerektiren ve %70'lik bir başarı oranına sahip olan kolaylaştırılmış bir başvuru sürecine sahip olmasıdır. 

Ne kadar hızlı çalışma vizesi/izni alabilirim?

Kriterleri karşılıyorsanız, 20 gün gibi kısa bir sürede olabilen bu hızlı çalışma izni işleme rotasını kullanabilirsiniz.

Kanada Hükümeti'nin (IRCC) artık SDS başvuruları için en yüksek puan alan İngilizce yeterlilik testimiz olan PTE Academic'yi kabul ettiğini duyurmaktan gurur duyuyoruz. Sonuçlar sadece iki gün içinde teslim edilir ve bu da Canada 'de yurtdışında eğitim almak için başvuru sürecini daha da hızlandırır.

PTE Academic'nin Canada'daki üniversitelerin %91'i ve kolejlerin %60'ından fazlası tarafından kabul edildiğini biliyor muydunuz? İster SDS ister SDS olmayan rotaya başvuruyor olun, PTE Academic sizin için mükemmel bir testtir.

Sadece bizim sözümüze güvenmek zorunda değilsiniz, ücretsiz İngilizce çeşnicibaşı testimizi  deneyin ve nasıl ilerlediğinizi görün.

SDS programı için uygunluk

SDS için Kriterler

SDS aracılığıyla çalışma iznine başvurmak için başvurunuzu çevrimiçi olarak göndermeniz ve belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Bu ülkelerden birinden okumak için göç ediyor olmalısınız.

Hak kazanmak için gerekenler:

  • Ortaöğretim sonrası belirlenmiş bir öğrenim kurumundan (DLI) bir kabul mektubu
  • Eğitiminizin ilk yılı için ödenen öğrenim ücretiniz
  • 10.000 CAD Garantili Yatırım Sertifikası (GIC)
  • PTE Academic'da en az 60 puan

Uygunsam ne göndermem gerekiyor?

Yukarıdaki kriterlerin tümünü karşılıyorsanız, çevrimiçi başvurunuz için aşağıdakileri göndermeniz gerekecektir:

  • Bir DLI'dan kabul mektubu
  • Garantili Yatırım Sertifikası (GIC) ödemesinin kanıtı (sertifika/tasdik mektubu)
  • PTE Puanı Raporu
  • Eğitiminizin ilk yılı için öğrenim ücretinin ödendiğine dair belge
  • Eksiksiz akademik belgelerle ilgili akademik geçmiş
  • Yetkili bir doktor panelinden tıbbi muayenenizin kopyası
  • Quebec'te okumak isteyen öğrenciler için CAQ'nun ek şartı

SDS, Canada'da öğrenmenin hızlı ve kolay bir yolunu arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Kolaylaştırılmış başvuru süreçleri, yüksek başarı oranları ve PTE Academickabulü ile bu, dikkate alınması gereken mükemmel bir yoldur.

PTE Academic hakkında daha fazla bilgi edinmek ve SDS ile ilgili güncellemelerimize kaydolmak istersenizPTE web sitesini ziyaret  edebilirsiniz.

SDS programı hakkında daha fazla bilgi için IRCC web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.