GSE ile başarı için planlama

Pearson Languages
Üniversite öğrencileri, bir öğretmenin kendileriyle konuştuğu bir sınıfta masalarda oturuyorlardı

Global Scale of English (GSE), ilk gerçek küresel İngilizce dili standardıdır.

Pearson İngilizce'daki kurslarımızın ve değerlendirmelerimizin temellerini oluşturan ayrıntılı bir dil becerisi ve öğrenme hedefleri ölçeğinden oluşur.

GSE, dünya çapında 6000'den fazla dil öğretmeninin katıldığı araştırmalara dayanarak geliştirilmiştir. Amaç, ilerlemenin CEFR düzeyde ölçülmesini sağlamak ve ayrıca daha geniş bir öğrenci grubunun öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut CEFR tanımlayıcı setlerini genişletmekti.

Mevcut bir okul müfredatı ile birlikte kullanılabilir ve öğretmenlerin öğrencilerinin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin dördündeki ilerlemesini doğru bir şekilde ölçmelerine olanak tanır.

GSE, Ohio, USA'daki Toledo Üniversitesi tarafından yönetilen İngilizce bir dil okulu olan American Dil Institute'da etkileyici sonuçlarla tanıtıldı.

Amerikan Dil Enstitüsü

Enstitü, İngilizce geliştirmek isteyen öğrenciler için İngilizce kurslar vermekte ve öğrencileri Uluslararası Öğrenci İngilizce sınavına hazırlamaktadır. Her hafta 20 saat ders ve 40 saat kendi kendine çalışmadan oluşan yoğun bir dil programı sunarlar. Bu 60 saatlik hafta, öğrencileri daha düşük bir İngilizce seviyesinden üniversite derslerine başarılı bir şekilde katılmalarını sağlayan bir standarda hızlı bir şekilde takip etmek için tasarlanmıştır. A2+'dan B2+'ya kadar sunulan beş kurs seviyesi vardır ve sınıf mevcudu ortalama 10 öğrencidir.

Enstitüdeki öğrencilerin çoğu, İngilizce dil yeterlilikleri gerekli standarda ulaştığında Toledo Üniversitesi'ne gitmeyi planlayan tam zamanlı uluslararası öğrencilerdir. Ortalama olarak, 18 ila 20 yaşları arasındadırlar ve dil programına B1 seviyesi İngilizceile girerler.

Bir misyon beyanı

Enstitüde dil kurslarının temel amacı, öğrencilerin İngilizce becerilerini sadece akademik olarak değil, sosyal olarak da üniversite topluluğuna başarılı bir şekilde entegre olmalarını sağlayacak bir düzeye geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Kendi deyimleriyle; "Nihai hedefimiz onlara dil sınavlarına nasıl gireceklerini ve geçeceklerini öğretmek değil, İngilizce nasıl kullanacaklarını ve yerel topluluklarla nasıl ilişki kuracaklarını öğretmektir."

Peki GSE, Versant testi ve diğer Pearson ürünleriyle birlikte bu hedefe ulaşmaya nasıl yardımcı oldu?

Hedeflere dayalı bir müfredata geçiş

İlk olarak, kurs koordinatörü Dr Ting Li, CEFRdaha ayrıntılı bir yaklaşım için GSE benimsedi. GSE "CEFR daha yönetilebilir hale getirdiğini, çünkü seviyeleri ayırdığını ve CEFR hedefleri farklı kategorilere ayırdığını" buldu.

Daha sonra, mevcut ders materyallerini NorthStar Konuşma ve Dinleme, NorthStar Okuma ve Yazma ve Focus on Grammarile değiştirdi. Bu dersler, önceki müfredatta öğretilen alanların yanı sıra üç temel çalışma alanını da kapsıyordu; okuryazarlık, konuşma ve dinleme ve dilbilgisi.

Eğitmenler ayrıca öğretmenler ve öğrenciler için dijital bir platform olan Pearson English Connect'i kullanmaya başladı. Bu, onlara otomatik not verme özelliği sayesinde soruları gözden geçirme ve idari yükü azaltma esnekliği sağladı.

Son olarak, Enstitü, öğrencilerin Enstitü'de çalışmaya başladıklarında hangi seviyeye girmeleri gerektiğine karar vermek için Versant İngilizce yerleştirme sınavını kullanmaya başladı.

Örnek olay incelemesinden elde edilen temel bulgular

Yeni müfredat büyük bir başarıydı. Öğrenciler, öğretmenler ve yöneticiler, tümü GSEtarafından desteklenen kursların ve değerlendirmelerin dil öğrenme deneyimini daha sorunsuz ve kolay hale getirdiğini gördüler. Öğrenciler kursun en yüksek seviyesini tamamladıktan ve 3.0 not ortalaması elde ettikten sonra, Toledo Üniversitesi'ndeki derslerine sorunsuz bir şekilde geçiş yapabildiler.

NorthStar dersleri, dilbilgisi çalışma kitapları ve Versant testi arasındaki uyum GSEtarafından bilgilendirildi. Bu, öğrencilerin eskisi kadar çok değerlendirmeye girmek zorunda kalmamaları, öğretmenlerin sınavları ayarlamak ve işaretlemek için harcamak zorunda kalmaları ve öğrencileri desteklemeye ve derslerinin kalitesine daha fazla odaklanmalarına olanak tanıması anlamına geliyordu.

Dr Li, aşağıdaki temel faydaları vurguladı:

  • Global Scale of English, standartlaştırılmış bir müfredatın ve öğretim için tutarlı bir çerçevenin geliştirilmesini desteklerİngilizce
  • Ortalama öğrenci not ortalaması, Toledo Üniversitesi'nin lisans not ortalaması ile oldukça ilişkiliydi, bu da öğrencilerin Enstitü'de başarılı olmaları durumunda başarılı bir akademik kariyere sahip olacaklarını gösteriyor.
  • Enstitü mezunları ile ortalama Toledo Üniversitesi öğrenci not ortalaması arasında grup farkı yoktu, bu da Enstitü öğrencilerinin üniversiteye doğrudan kabul edilen diğer uluslararası öğrenciler kadar iyi performans gösterdiğini gösteriyor.
  • Üniversite programında 2 yıl kazanılan krediler ile genel öğrenci nüfusu arasında fark yoktu.

Dahası, Enstitü yakın zamanda İngilizce Dil Akreditasyon Komisyonu (CEA) tarafından tanındı, bu da Dr Li tarafından yürütülen kursun artık ulusal olarak tanındığı anlamına geliyor. Ders müfredatı hakkında organizasyonu bilgilendirmek için GSE kullanılması, akreditasyon sürecini daha sorunsuz ve kolay hale getirdi.

Ekip olarak çalışmak

Dr. Li ve Enstitü'den gelen en önemli geri bildirimlerden biri, mükemmel müşteri desteği sunan ve temsilcileri ile okul arasında bir ekip duygusu oluşturan Pearson temsilcilerini ne kadar yararlı bulduklarıydı. Bu ekip çalışması, Enstitü'nün misyon beyanında yer alan hedefi yerine getirmesine yardımcı oldu. Bir okulun müfredatlarını dönüştürmek için GSE nasıl kullandığına ve öğrencilerin İngilizce geliştirmelerine ve akademik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma hedeflerine nasıl ulaştığına dair ilham verici bir hikaye oluşturuyor.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.