Çevrimiçi İngilizce öğrenmek için 7 ipucu

Pearson Languages
Bir adam kulaklıkla bir dizüstü bilgisayara oturdu

Çevrimiçi İngilizce öğrenmek, fiziksel bir sınıfta çalışmaktan çok farklıdır ve her zaman omzunuzun üzerinden bakan bir öğretmen yoktur. Ve çoğu zaman, kendinizi motive etmeniz ve kendinizi yolda tutmanız gerekir.

Bu blogda, hedefleri nasıl belirleyeceğiniz, bir çalışma programı oluşturacağınız ve odaklanacağınız dahil olmak üzere çevrimiçi İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak yedi ipucu paylaşacağız. Hadi inceleyelim:

1. SMART hedefleri belirleyin

Pek çok öğrenci çevrimiçi İngilizce nasıl öğreneceğini merak ediyor. Ve başlamanın genellikle en zorlu kısım olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, çevrimiçi İngilizce çalışmaya başlamadan önce, bazı SMART hedefleri belirlemenizi öneririz. Bunlar şu hedeflerdir:

  • Spesifik
  • Ölçülebilir
  • Mümkün
  • Alakalı
  • Zamana bağlı

Diyelim ki:

  • Bir İngilizce dil sınavında (PTE Academicgibi) yüksek bir puan almak için nihai bir hedefiniz olsun , böylece yurtdışında eğitim alabilirsiniz.

Buna nasıl ulaşacağınızı planlamanız gerekecek. Başlamak için mükemmel bir yol, kısa ve orta vadeli hedeflerinizi planlamaya başlamaktır. Mesela:

  • Kısa vadeli hedef: Her gün on kelime öğrenin
  • Orta vadeli hedef: Önümüzdeki ay uygulama testi puanlarını %5 artırın

2. Bir çalışma programı yapın

İyi düşünülmüş bir program oluşturmak, çevrimiçi İngilizce çalışmanıza ve düzenli kalmanıza yardımcı olacaktır. Bu aynı zamanda her dil becerisine (konuşma, okuma, yazma ve dinleme) yeterince zaman ayırdığınız anlamına gelir:

  • Sizin için en uygun zamanları seçin – Daha fazla enerjiniz olduğunda veya egzersiz yapmak gibi enerji verici bir şey yaptıktan sonra günün belirli saatlerinde çalışmayı tercih edebilirsiniz.
  • Buna bağlı kalın – Düzenli bir sabit zaman belirledikten sonra, rutin bir alışkanlık haline geldiğinden emin olmak için onunla kalın.
  • Zaman ayırın – Her görevi bitirmek için kendinize mümkün olduğunca fazla zaman verin (özellikle hayatın yoluna girmesi durumunda) ve rahatlamak için biraz zaman ayırın.

3. Rahat bir öğrenme alanı yaratın

Çalıştığınız yer bilişsel performansınızı etkileyebilir. Örneğin, güneş ışığı daha iyi öğrenme sonuçlarına yol açabilir. Sıcaklık ve gürültü de öğrenme şeklinizi etkileyebilir. Yapabiliyorsanız, öğrenme alanınızın şu şekilde olduğundan emin olun:

  • iyi aydınlatılmış
  • ılıman
  • Sessiz (ve mümkünse özel!)
  • Rahatlatıcı
  • organize

Ayrıca çalışma alanınızı belki bir iç mekan bitkisi ile dekore etmek isteyebilirsiniz - konsantrasyonu %15 oranında artırabilirler!

Ayrıca, başlamadan önce, elinizde her şey var mı? Suyunuz var mı? Ders kitabınız yakında mı? Bilgisayarınız tamamen şarj oldu mu? Tüm malzemelerinizin elinizin altında olması, odaklanmanıza ve İngilizce çevrimiçi olarak daha hızlı öğrenmenize yardımcı olacaktır.

4. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın

Çevrimiçi İngilizce öğrenmek için dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmanız gerekir. Çalışmanız bitene kadar sosyal medya hesaplarınızdan ve dikkatinizi dağıtan diğer her şeyden çıkış yapmak iyi bir uygulamadır. Kendinizi tekrar oturum açarken bulursanız, bir odak uygulaması kullanmak isteyebilirsiniz (otuza kadar web sitesini engelleyebilen Leechblock gibi).
Mümkünse, telefonunuzu tamamen kapatın ve bir kenara ve gözden uzak bir yere koyun. Tekrar almak istiyorsanız, kendinize nedenini sorun. Bazen iyi bir sebep yoktur ve çalışmaya devam etmek en iyisidir.

5. Pomodoro Tekniğini Deneyin

Pomodoro Tekniği, çalışmanızı yönetilebilir parçalara ayırmanın harika bir yoludur ve bu da odaklanmanıza yardımcı olur.

Teknik:

  • 20 dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın
  • Zamanlayıcı her kapandığında, bir kağıda bir onay işareti yazın
  • Beş dakika mola verin
  • Zamanlayıcıyı 20 dakikalık aralıklarla ayarlamaya devam edin
  • Dört onay işaretiniz olduğunda, 20 dakikalık bir mola verin

Bu zaman yönetimi sistemi iyi çalışıyor çünkü size dört gözle beklemeniz için sık sık molalar veriyor ve konsantre olmanıza yardımcı oluyor. Bu zamanı esnemek, bir şeyler atıştırmak, yürüyüşe çıkmak veya zihninizi dinlendiren herhangi bir şey yapmak için kullanabilirsiniz.

6.

Kendi kendine çalışma kaynaklarını kullanın

Çalışma sayfaları, deneme testleri, oyunlar ve dilbilgisi alıştırmaları dahil olmak üzere çevrimiçi olarak sunulan birçok İngilizce öğrenme materyali vardır. Ayrıca çevrimiçi olarak sunulan çeşitli oyunlar ve sınavlar da vardır.

7. Bir çalışma ortağı bulun

Hepimiz çevrimiçi çalışmanın yalnızlaşabileceğini biliyoruz! Bu yüzden bir çalışma partneri bulmanızı öneririz. Birlikte çalışacağınız bir partnerle konuşma ve dinleme pratiği yapabilirsiniz. Çalışmanızı kontrol edecek biri olacak. Ama en önemlisi - sizi sorumlu tutacak ve motive kalmanıza yardımcı olacak birine sahip olacaksınız. Belki de İngilizceokuyan bir arkadaşınızı veya aile üyenizi tanıyorsunuz ve onlarla çalışabilirsiniz. Bazen bulunduğunuz yere bağlı olarak yerel çalışma grupları veya kulüpler bulabilirsiniz.

Yerel bir çalışma grubu veya yüz yüze bir ortak bulamıyorsanız, çevrimiçi bir çalışma ortağı bulabileceğiniz birçok yer vardır - örneğin, Mooclab veya özel sosyal medya grupları. Sessiz Zoom toplantılarını da denemek isteyebilirsiniz; Öğrenciler ve profesyoneller, sadece sessize alma üzerinde birlikte çalışarak birbirlerinin odaklanmasını sağlar.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.