PEIC YL oral sınavına hazırlanma

Pearson Languages
Bir grup çocuk masa başında baord oyunu oynuyor ve bir öğretmen onlara gülümsüyor

Daha genç öğrenciler, İngilizce konuşmayı okuma ve yazmadan daha kolay bulabilirler. Ancak, iyi hazırlanmış olmaları ve bir sınavda başarılı olabilmeleri için ne yapmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Öğrencilerimizi Uluslararası Sertifika Genç Öğrenciler (PEIC YL) sözlü sınavına hazırlamanın ve yol boyunca eğlenmenin birkaç yolunu inceleyelim!

Sınav

PEIC YL sözlü sınavı, gerçek hayattaki iletişime vurgu yapan iki konuşma görevi içerir. Dört seviye boyunca, konuşma görevlerinin formatı, her seviyeye ve yaş grubuna uygun sorular ve konularla aynı kalır.

Öğrenciler sözlü sınava beş kişilik gruplar halinde, talimatlar veren ve öğrencileri değerlendiren bir sınav görevlisi ile girerler.

  • İlk konuşma görevi, bir masa oyunu olarak oynanan bir soru-cevap etkinliğinden oluşur. Beş kişilik gruplarında, öğrenciler sırayla bir zar atar ve tahtanın/kartların etrafında hareket ederler. Bir kareye indiklerinde, başka bir öğrenciye yöneltmeleri gereken bir soru okurlar ve o da cevap verir. Her soru, görevin iskelesini oluşturmaya ve sorunun ne anlama geldiğine dair ipuçları vermeye yardımcı olan karşılık gelen bir resme sahiptir.
  • İkinci görevde, her öğrenci bir konu hakkında kısa bir konuşma yapar. Öğrenciler sırayla bir konu kartı seçer ve ardından konu hakkında bir dakika konuşurlar. Gruptaki diğer öğrenciler daha sonra konuyla ilgili sorular sorarlar.

Testin her iki bölümü için de öğrenciler kelime dağarcığı, dilbilgisi ve telaffuzlarına göre değerlendirilir.

Sınıf içi aktiviteler

Öğrencilerinizi sınıftaki sınava hazırlamanın birçok yolu vardır. Konuşma sınavının oyun benzeri formatı, görevleri pratik etmeyi ideal bir ders sonu etkinliği haline getirir. İşte birkaç fikir:

Masa oyunları oyna

Masa oyunları oynamak, öğrencilerin oyun oynamak için ihtiyaç duyacakları işlevsel dile alışmalarını sağlayacaktır, örneğin "Sıra sende" / "Zar nerede?".

Ayrıca, testte yapmaları beklenen İngilizce'deki kareleri sayma konusunda onlara bol miktarda pratik sağlayacaktır. İngilizce dil öğrenenler için tasarlanmış geleneksel masa oyunlarını kullanabilir veya kendinizinkini yapabilirsiniz.

Aile, kıyafet veya tatil gibi tanıdık konularla ilgili sorular ekleyin.

İşbirlikçi masa oyunları yapın

Genç öğrenciler bir şeyler yapmayı severler, öyleyse neden kendi masa oyunlarını ve kartlarını yapmalarını istemiyorsunuz? Diğer grupların oynaması için bir masa oyunu yapmak için öğrencileri gruplara ayırın. Bir pano şablonu sağlayabilir, soru yazmalarını ve karelere resim çizmelerini sağlayabilirsiniz.

Herhangi bir hata olup olmadığını kontrol edebilmeniz için önce öğrencilerin sorularının kaba bir taslağını yazmalarını sağladığınızdan emin olun. Tahtaya rehber olarak örnek sorular ve istemler yazmak yararlı olabilir, örneğin 'Okulda ne (spor) yapıyorsun?' 'Ne sıklıkla ...?'. Seviyeye bağlı olarak, öğrencilerin çeşitli şimdiki zaman/geçmiş/gelecek zamanlardaki soruları dahil etmeleri gerekecektir.

Öğrenci resimlerini kullanma

Kısa konuşmaya hazırlanmak için, öğrencilere bir dakika boyunca konuşma konusunda bol bol pratik yapın. Bunu daha ilgi çekici hale getirmenin bir yolu, öğrencilerin çizdikleri veya çektikleri resimler hakkında konuşarak kendi konularını seçmelerini sağlamaktır.

Öğrencilerin cep telefonları varsa, galeriden bir fotoğraf seçmelerini ve bir ortakla tartışmalarını isteyebilirsiniz. Cep telefonları bir seçenek değilse, evden bazı fotoğraflar getirmelerini sağlayın. Bunlar tatilde, doğum günü partilerinde veya diğer kutlamalarda çekilmiş fotoğraflar olabilir.

Ayrıca tahtaya bir konu listesi yazabilir, her öğrencinin bir tane seçmesini sağlayabilir ve bunu göstermek için bir resim çizebilirsiniz.

Ipuç -ları

  • Öğrencilerin masa oyunları oynamaya alışkın olduklarından ve kuralları ve işlevsel dili bildiklerinden emin olun.
  • Düzenli olarak sıra alma ve soru sorma/cevaplama alıştırması yapın.
  • Öğrencileri, kullanılan fiil formlarına dikkat ederek soruları dikkatlice dinlemeye ve iyice okumaya teşvik edin. Cevaplarında aynı fiil formunu kullanmayı hedeflemelidirler.
  • Öğrencilere bir dakikalık sırayla konuşma pratiği yaptırın.
  • Derslere benzer konuşma görevleri eklemek için ders kitabı ünite konunuzu kullanın.
  • Öğrencilerin testin her iki bölümünü de uygulamaları için bir dizi lamine resimli kart hazırlayın.
  • Hızlı bitiriciler için buzlu şeker çubuklarına veya kartlara sorular ve konular yazın.

İyi bir sınav hazırlığının anahtarı, sınavdan önceki haftalarda yaptığınız bir şey yerine, bunu normal derslerinizin bir parçası haline getirmektir. Öğrencileriniz görevlere ne kadar aşina olursa, sınav gününde o kadar rahat olurlar.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.