Bir grup çalışmasını sizin için çalıştırmanın 5 yolu

Pearson Languages
Kağıt ve defterlerle bir masada çalışan bir grup insanın tepeden çekilmiş görüntüsü

Bir grupta çalışmanın, ertelemeyi azaltmaktan ve kendinize olan güveninizi artırmaktan yeni bakış açıları kazanmaya ve daha hızlı öğrenmeye kadar birçok faydası vardır. Birçok İngilizce dil öğrencisi bir grupta çalışmaktan hoşlanır ve birçok İngilizce dil öğretmeni bunu tavsiye eder. İşte bir grup halinde çalışmayı kendiniz veya öğrencileriniz için nasıl çalıştıracağınız...

1. Etkili bir grup oluşturun

Arkadaşlarınızla vakit geçirmeyi sevseniz bile, çalışma ortaklarını arkadaşlığa dayandırmayın. Bunun yerine, sınıfta uyanık kalan, not alan, soru soran ve öğretmenin sorularına yanıt veren kişileri arayın ve grubu çok büyük yapmayın. Bir çalışma grubu için ideal bir büyüklük üç veya dört öğrencidir.

Her hafta aynı gün ve saatte buluşmaya çalışmak harika bir fikirdir çünkü çalışma oturumuna bir sınıf gibi davranmak, bir programa uymanıza ve herkesin katılmasını sağlamanıza yardımcı olur.

Son olarak, çalışma grubu oturumlarını, materyalleri yaymak için yer olan, dikkat dağıtıcı olmayan bir yerde düzenleyin. Bu, gelecek zamanı incelemek yerine en son filmler veya şarkılar hakkında konuşmamanızı sağlamaya yardımcı olacaktır!

2. Konulara karar verin ve hedefler belirleyin

Çalışma grubunuzdan önce, tartışmak istediğiniz konuları düşünün - sonra bir tanesinde anlaşın. Bu, uzaklaşmadan o konuya konsantre olmanıza yardımcı olacaktır. Konunuza karar verdikten sonra, her seansta ne elde etmek istediğinizi de düşünün - ancak bir seans için çok fazla materyal almayın.

Örneğin, dil hakkında daha fazla bilgi edinmek için İngilizce yazılmış bir roman kullanıyorsanız, kitabın tamamını tartışmaya çalışmak yerine, birkaç karakter gibi bir yönünü düşünün.

3. Etkili Hazırlamak

Çalışma grubunuza katılmadan önce, tartışacağınız konu hakkında daha fazla okuyarak veya araştırarak hazırlanın.

Ayrıca, anladığınızdan emin olmadığınız her şeyin bir listesini yapın, böylece diğer öğrencilerle tartışabilirsiniz. Hepinizin daha ayrıntılı olarak açıklamanız gereken farklı şeyler olacağından emin olabilirsiniz, böylece birbirinizin anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bu da bizi şuna götürüyor...

4. İyi iletişim kurarak birbirinizden öğrenin

Açıkça iletişim kurun – birinizin bir şeyi anlamaması veya daha fazla açıklamaya ihtiyaç duyması önemli değil. Ve akranlarınızdan geri bildirim istemekten çekinmeyin: "Çok mu konuşuyorum?" veya "Bakış açınızı doğru sundum mu?". Genellikle, anladığınız diğer materyalleri öğretmenin ve materyali sizden daha iyi anlayan başkalarından öğrenmenin en iyisi olduğu söylenir.

Çalışma oturumunuz, grup olarak çözemeyeceğiniz anlaşmazlık veya kafa karışıklığı noktalarını ortaya çıkarırsa, bunu not edin ve öğretmeninize sorun.

5. Eğlenceli hale getirin

Listenin sonuncusu, ama çok önemli: Çalışmayı ilginç tutarak elinizden geldiğince eğlenceli hale getirmeye çalışın. Hepinizin okumaktan gerçekten zevk aldığınız konular hakkında romanlar seçin. Birlikte İngilizcekonuşan bir film izlemeye gidin ve çalışma grubunuzda tartışın. Veya konuyu nasıl seçtiğinizi görmek için birlikte (çevrimiçi veya yüz yüze) bir test deneyin.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.