Versant testleri hakkında bilmeniz gereken her şey

Pearson Languages
Kütüphanede dizüstü bilgisayara bakan bir kadın gülümsüyor

Günümüzün küreselleşmiş dünyasında, e-posta göndermekten ve konferans görüşmelerine katılmaktan yüksek lisans eğitimine veya sosyal medyada iletişim kurmaya kadar, İngilizce günlük yaşamlarında giderek daha fazla ikinci dil İngilizce konuşmacısı tarafından kullanılmaktadır.

Bu nedenle artık birçok okul, kurum ve işletme öğrencilerinin veya çalışanlarının minimum düzeyde İngilizcesahip olmasını şart koşuyor. Bu nedenle, insanların yeterliliğini test etmek ve etkili iletişim kurmak için gereken becerilere sahip olduklarından emin olmak için hızlı ve verimli yollara ihtiyacımız var.

Versant testlerin devreye girdiği yer burasıdır. Dört sınavdan oluşan paketimiz, kuruluşun ihtiyaçlarına bağlı olarak çeşitli beceri ve yetkinlikleri test etmek için kullanılabilir. Dahası, herhangi bir yere, herhangi bir zamanda alınabilirler ve sonuçlar anında alınır - bu da işe alım veya kayıt sürecini çok daha sorunsuz bir süreç haline getirir.

Bu kılavuz, testlerle ilgili bazı sorularınızı yanıtlamanıza yardımcı olacak ve yararlı kaynaklara bazı bağlantılar sağlayacaktır.

Versant testleri nelerdir?

Versant testleri, bir bireyin dört becerinin tümünde veya bazılarında yeteneklerini ölçmek için tasarlanmıştır; konuşma, yazma, dinleme veya okuma. Uzunlukları 17 ila 50 dakika arasında değişir ve sonuçlar hemen ardından alınabilir.

Dört Versant ürün mevcuttur ve bunlar, adaylar için hangi becerilerin en uygun olduğuna veya iş ve eğitim yerlerine bağlı olarak farklılık gösterir. Örneğin, bir adayın tüm beceri seti yerine özellikle konuşma veya yazmaya odaklanmak mümkündür.

Tüm testlerde tutarlı olan bir şey, tam otomatik olmaları ve herhangi bir zamanda dünya çapında çevrimiçi veya çevrimdışı olarak sunulabilmeleridir. Puanlar, testi bitirdikten hemen sonra alınabilir - böylece sonuçlar için daha fazla acı verici beklemeye gerek kalmayacak!

Ek olarak, test paketinde başka diller de mevcuttur; Arapça, Felemenkçe, Fransızca, İspanyolca ve Havacılık İngilizcedahil.

Onlar kimin için?

Kuruluşlar, kurumlar ve şirketler, dil yeterlilik ölçütleri oluşturmak için Versant testlerini kullanabilir.

İşletmeler için, İnsan Kaynakları (İK) departmanlarının personelinin belirli bir dilde gereken seviyeye sahip olduğundan emin olmaları için basit, güvenilir ve verimli bir araçtır.

Eğitim bağlamında, testler okulların öğrencileri belirli bir programa yerleştirmeleri, ilerlemelerini ölçmeleri ve devam etmeye hazır olup olmadıklarını görmek için bir kursun sonunda seviyelerini kontrol etmeleri için mükemmel bir yoldur.

Hangi becerileri test ediyorlar?

Testlerin yapısı ve içeriği, hangisini seçtiğinize bağlı olarak değişir. Hangisini seçerseniz seçin, yanınıza almanız gereken tek şey bir bilgisayar, güvenilir bir internet bağlantısı ve dahili mikrofonlu bir kulaklıktır. Dahası, sadece konuşma testlerimizden bazıları (İngilizce, İspanyolca ve Fransızca) mobil uygulama aracılığıyla akıllı telefonunuzda da yapılabilir.

Versant English Placement Test (VEPT) en kapsamlı olanıdır ve toplamda 50 dakika sürer. Konuşma, dinleme, okuma ve yazmaya odaklanır. Dokuz görev türü, yüksek sesle okuma, tekrarlar, cümle kurma, konuşmalar, yazma, cümle tamamlama, dikte, pasajın yeniden yapılandırılmasının yanı sıra bir özet ve görüş sağlamayı içerir. Bu geniş değerlendirme yelpazesi, bir adayın telaffuzundan dilbilgisi bilgisine ve karmaşık dil kullanımına kadar dil becerisinin her yönünü değerlendirmek için idealdir.

Ancak bu, ihtiyaçlarınız için çok kapsamlıysa, daha kısa, daha odaklı alternatifler vardır:

Versant İngilizce Test (VET), konuşma becerilerini değerlendirmek için tasarlanmış 17 dakikalık bir değerlendirmedir. Bu test, bir öğrencinin cümle ustalığını, akıcılığını, telaffuzunu ve kelime dağarcığını değerlendirerek mevcut veya gelecekteki çalışanların ikinci bir dilde etkili bir şekilde iletişim kurmak için gereken standardı karşılamasını sağlayabilir.

Versant Yazma Test (VWT), adayın yazma becerilerindeki yeterliliğinin bir testidir.

Yaklaşık 35 dakika süren sınavda adaylar dilbilgisi, kelime bilgisi, organizasyon, kayıt ve uygun metinleri okuma becerileri açısından test edilir. Özetlemek, not almak ve e-postaları ikinci bir dilde yanıtlamak, günümüzde çağrı merkezleri gibi birçok işletme için çok önemlidir. Bu test, şirketlerin mevcut ve gelecekteki çalışanları için belirli yazma becerileriyle ilgili bir ölçüt oluşturmasına olanak tanıyacaktır.

Versant 4 Skills Essential, insanların giriş seviyesi işlerde bile dört dil becerisinin hepsinde usta olmaları için artan ihtiyacın farkındadır. Bu 30 dakikalık web tabanlı test boyunca adaylar, cümle oluşturma, dinlediğini anlama ve yazılı dikte gibi çeşitli görevler üstlenirler.

Kısa zaman sınırı, esnek web tabanlı yaklaşımı ve odaklanmış beceri değerlendirmesi sayesinde bu, hızlı tempolu işe alım ortamlarına uygundur ve en iyi başvuru sahiplerini mümkün olduğunca verimli ve doğru bir şekilde belirlemeye yardımcı olur.

Temel özellikler nelerdir?

Bir aday testini tamamladığında, benzersiz bir puan raporuna hemen erişilebilir. Bu, bir adayın her aşamadaki performansını, iyileştirme önerilerini ve genel bir CEFR veya GSE puanını (veya eşdeğerini) detaylandırır. Bu, gelişmiş konuşma ve metin işleme teknolojimiz sayesindedir. İnsan bir sınav görevlisine gerek yoktur, bu da puanlamanın anında yapılabileceği anlamına gelir.

Ayrıca, bu teknolojinin nesnel doğası sayesinde, sonuçlar bir denetçinin potansiyel önyargısı olmadan verilecektir. Bu, puanları çok çeşitli adaylar arasında son derece güvenilir ve tutarlı hale getirir.

Mesleki Eğitim ve Öğretim ayrıca TOEFL, iBT ve TOEIC ile uyumludur. VEPT ayrıca IELTSile hizalanmıştır.

Son olarak, ScoreKeeper yönetim aracı tüm Versant sınavlarında mevcuttur ve işletmelerin veya eğitim kurumlarının tüm adaylarının testlerini tek bir yerden yönetmesine olanak tanır. Bunu kullanarak, bir adayın konumundan bağımsız olarak testlerin atanması, listelerin yüklenmesi ve sonuçların dışa aktarılması uzaktan yapılabilir.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.