İngilizce geliştirmenize yardımcı olacak 9 harika roman

Pearson Languages
kitaplıktan bir kitaba uzanan bir el

Okumak, İngilizce dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak en eğlenceli ve etkili yollardan biridir. Kelime dağarcığınızı genişletmenize ve sizi farklı cümle yapılarına maruz bırakmanıza yardımcı olabilir, aynı zamanda harika hikayelerin tadını çıkarın.

E-okuyucular ve tabletler öğrenmeyi İngilizce daha da kolaylaştırır çünkü bir kelimeyi bilmiyorsanız, tanımını okumak için üzerine tıklayabilirsiniz. Kindle'da, cihazda depolanan Kelime Oluşturucu'ya öğrendiğiniz yeni kelimeleri bile ekleyebilirsiniz. Diğerleri, öğrenme sürecini geliştirmenin mükemmel bir yolu olarak aynı anda metin dinlemeyi ve okumayı önerir. Kindle'ın Whispersync for Voice'u tam da bu amaç için tasarlanmıştır ve seçilen kitaplarla birlikte ses içerir, böylece metni okurken dinleyebilir ve takip edebilirsiniz.

İngilizce geliştirmenize yardımcı olacak 9 harika roman

Aşağıda, İngilizceWilliam Golding'in Sineklerin Tanrısı ve George Orwell'in Hayvan Çiftliği de dahil olmak üzere dokuz romanı ortaya koyuyoruz.

1. Wind in the Willows – Kenneth Grahame

Bu klasik masal İngilizce kırsalında geçiyor ve nehir kenarında yaşayan hayvanların maceralarını paylaşıyor. Grahame'nin yaratıcı hikayelerle dili basit bir şekilde kullanması, bunu yetişkinler ve çocuklar için zevkli bir okuma haline getiriyor.

2. Sineklerin Tanrısı – William Golding

Bu kitap, modern bir klasik ve dünyanın her yerindeki okullar için popüler bir çalışma metnidir. Bir grup erkek ıssız bir adada tecrit edildiğinde, yarattıkları toplum acımasız davranışlara sürüklenir. Golding, neredeyse şiir gibi dramatik ve betimleyici bir dil kullanıyor ve kendinizi sahnelerin içindeymişsiniz gibi hissettiriyor.

3. Yaşlı Adam ve Deniz – Ernest Hemingway

Ernest Hemingway, İngilizce dil öğrenenler için harika olan açık, anlaşılır yazı stili ve kısa cümle yapısıyla tanınır ve birçok kişi bunu okulda okumuştur. Kübalı bir balıkçının cesur hikayesi ve dev bir marlin karaya çıkarma mücadelesi ve bir yazar olarak Hemingway'e mükemmel bir giriş.

4. Hayvan Çiftliği – George Orwell

Bu kısa, alegorik roman, insan efendilerine isyan eden hayvanların hikayesini anlatıyor ve Sovyetler Birliği'ndeki Stalin döneminin bir hicvi. Orwell, 'az çoktur' yaklaşımıyla tüm okuma seviyelerine hitap etmek için basit İngilizce kullanır ve hayvanlar kısa, net cümlelerle konuşur.

5. Morrie ile Salı Günleri – Mitch Albom

Mitch Albom, eski üniversite profesörü Morrie Schwartz ile yeniden bağlantı kurduğunda, değerli hayat dersleri alır ve Morrie'nin hayatının son aylarında ortaya koyduğu tüm komik, anlayışlı bilgeliği okuyucularla paylaşır. Daha konuşkan bir okuma ve yazma stili almak için harika bir kitap. Aynı zamanda yüksek sesle okumak için harika bir kitap.

6. Yüksek Sadakat – Nick Hornby

Her müzikseverin mutlaka okuması gereken bu modern hikaye, sıradan bir dil stili kullanıyor. Kuzey Londra'da yaşayan kalbi kırık bir plak dükkanı sahibi olan ana karakter Rob'un bakış açısından yazılmıştır. Hikayeyi gerçekten devam ettiren karakterler arasındaki kısa, komik konuşmalarla hızlı bir tempo hissi veriyor.

7. Verici – Lois Lowry

Lowry, en başından itibaren dikkat çekici bir hikaye oluşturmak için kısa cümleler ve basit dilbilgisi kullanır. Jonas adında bir çocuk ve özgürlüğün, bireyselliğin ve seçimin olmadığı topluluğu hakkında.

8. Fantastik Bay Tilki – Roald Dahl

Roald Dahl en büyük çocuk yazarlarından biridir ve yetişkinler arasında da çok popülerdir. Bir çocuk kitabıyla başlamak, genellikle heyecan verici olay örgüleri ve eğlenceli diyalogları olduğu için İngilizce romanları okumaya başlamak için mükemmel bir yoldur.

9. Gece Vakti Köpeğin Tuhaf Olayı – Mark Haddon

Bu, otizmli genç bir çocuk olan Christopher'ın maceralarının hikayesidir. Komşusunun köpeğinin öldürüldüğünü öğrendiğinde, bunu araştırmaya karar verir. Christopher'ın bakış açısından anlatıldığı gibi, gördüğü her şey için yaptığı gerçek açıklamalar açık ve anlaşılması kolaydır ve sizi ilgi çekici bir yolculuğa çıkarır.

Daha çok bilim kurgu ve fantezi hayranı mısınız? yazımıza göz atın İngilizcegeliştirmek için kitaplar : Bilim kurgu ve fantezi baskısı

Daha fazla okuma fikrine mi ihtiyacınız var? Her yaş ve ilgi alanı için geniş bir İngilizce Readers yelpazemiz var.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.