Tek kelime etmeden İngilizce geliştirin

Pearson Languages
Genç bir kadın gülümsüyor ve arkadaşına işaret ediyor

İngilizce'de iletişim kurmak, sadece İngilizce kelime öğrenmenin çok ötesine geçer. Aslında, İngilizcegeliştirirken daha özgüvenli görünmek için kullanabileceğiniz birçok sözsüz strateji vardır. Aşağıda, üzerinde çalışılacak sözsüz iletişimin en önemli üç yönünü bulacaksınız:

İngilizce konuşurken göz teması kurun

Biriyle konuşurken, mümkün olduğunca gözlerinin içine bakmak en iyisidir. Bu, konuşmaya dahil olduğunuzu ve konuşmadığınız zamanlarda dikkatle dinlediğinizi gösterir. Özellikle gürültülü ortamlarda, konuşurken gözlerinizi birinin dudaklarına çekmiş bulabilirsiniz. Restoran gibi gürültülü bir yerde ne söylediklerini daha iyi anlamanıza yardımcı olsa da, mümkün olduğunca göz temasını sürdürmeyi hedefleyin (ancak çok dikkatli bakmamak için arada bir kısa bir mola vermeyi unutmayın).

Beden diline dikkat edin

Ellerinizle yaptığınız şey ve yaptığınız yüz ifadeleri çok şey söyleyebilir - bazen kelimelerden daha fazlası! Sadece kiminle konuştuğunuzun beden dilinin farkında olmakla kalmamalı, aynı zamanda beden dilinizin sizin hakkınızda ne söylediğini de bilmeniz gerekir. Farklı kültürler el hareketlerini farklı görür, bu nedenle ellerinizle hangi hareketleri yaptığınıza dikkat etmek iyidir. Açık ve arkadaş canlısı görünmek istiyorsanız, kollarınızı açık tutmak ve kollarınızı kavuşturmak gibi kapalı beden dilinden kaçınmak isteyebilirsiniz.

Birisi sizden biraz uzaklaşıyorsa, bu, konuştuğunuz konuyla ilgilenmediğini gösterebilir. Ne hakkında konuştuğunuzla daha fazla ilgilenirlerse daha yakına eğilebilirler. Çok gülümsüyorlarsa, bu sizinle aynı fikirde oldukları anlamına gelebilir.

Yapabileceğiniz İngilizce konuşmalar için kendinizi Hazırlamak

İngilizce'de konuşma pratiği yapmayı planlıyorsanız, kendinizi sohbete hazırlamanızda bir sakınca yoktur. Kendiniz için zor terimleri ve cümleleri uygulamanıza izin veren bir senaryo oluşturun. Bu size yalnızca becerilerinizi geliştirmek için gerçek zamanlı bir deneyim sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda İngilizce güvenle konuşmanıza da olanak sağlayacaktır.

İster iş durumlarında ister gündelik konuşmalarda, değiş tokuş edilen İngilizce kelimeden daha fazlası vardır, bu nedenle tüm dikkatinizi vermeyi unutmayın. İngilizce becerilerinizi geliştirmek ve geliştirmek için mükemmel bir fırsattır ve muhtemelen kendi başınıza çalışmaktan daha fazlasını öğreneceksiniz.

Pearson'dan daha fazla blog

  • A group of women celebrating with confetti

    The Global Scale of English: A decade of innovation in language education

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 4 minutes

    This month marks 10 years since the launch of the Global Scale of English (GSE) and what a journey it has been. As we celebrate this important milestone, it’s time to reflect on everything that has been achieved over the past decade and to take pride in the work that has contributed to the advancement of language learning, teaching and assessment around the world.  

  • Woman standing outside with a coffee and headphones

    Using language learning as a form of self-care for wellbeing

    By Charlotte Guest
    Okuma zamanı: 6.5 minutes

    In today’s fast-paced world, finding time for self-care is more important than ever. Among a range of traditional self-care practices, learning a language emerges as an unexpected but incredibly rewarding approach. Learning a foreign language is a key aspect of personal development and can help your mental health, offering benefits like improved career opportunities, enhanced creativity, and the ability to connect with people from diverse cultures.

  • A group of business people sat in a board room talking

    Ensure international business success with language training

    By Pearson Languages
    Okuma zamanı: 7 minutes

    As an ambitious business leader, you understand the importance of effective communication. However, in today’s globalized business environment, communication extends far beyond simple interaction within your organization. It involves breaking language barriers to reach out to the international market, where English training holds the key to unlocking unprecedented expansion and growth. For a business owner or leader, navigating global markets requires not only language proficiency but also a deep understanding of diverse business practices and regulations.

    The global trend is clear: Workplace English skills are a must. English is the world’s most spoken language, with one in four of the world’s population speaking it at a useful level. Improved English proficiency broadens your communication avenues, positively impacting every business facet. With English aptitude, expect heightened cultural understanding, increased productivity, efficient teamwork, and elevated positive customer experiences from service departments that ultimately streamline your entire organization.